1125930
Wat U Zegt

WUZmail: Is die elektrische auto wel zo schoon?

De overheid stimuleert het elektrisch rijden enorm. Zo is er geen fiscale bijtelling voor elektrische auto t/m 2014. Hiermee hoopt men het voor werknemers interessanter te maken om bij de keuze van een auto van de zaak voor een elektrische auto te kiezen. Maar ook particulieren kunnen profiteren, want het is de bedoeling dat tot 2018 geen BPM voor elektrische hoeft te worden betaald en ook geen wegenbelasting. Maar is die elektrische auto eigenlijk wel zo schoon en milieuvriendelijk?

 

Met name omdat inmiddels dat een deel van de elektriciteit waar op wordt gereden in kolencentrales wordt opgewekt rijzen er vragen bij enkele lezers over dit vraagstuk. En nu de regering nog twee kolencentrales in de buurt van Rotterdam laat bouwen, die 40% meer CO2 uitstoten dan een gas gestookte centrale, en de bouw van een schone aardgascentrale stop zet, laait de discussie hierover nog harder op.

Natuurlijk zijn er veel argumenten te vinden om het rijden in een elektrische auto te stimuleren. Zo hebben elektrische auto`s geen lawaaige motoren, zoals diesel- en benzineauto`s. Maar het is toch wel zeer de vraag of het echt zo milieuvriendelijk is als veel mensen beweren. Wij zijn benieuwd hoe u hier over denkt!

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op www.wuz.nl