1125969
Wat U Zegt

WUZmail: Parkeerboete is veel te hoog

Er is wel een heel groot verschil in de hoogte van parkeerboetes tussen EU-landen als België en Nederland, zo ondekte Helene de Klerk onlangs. Voor een parkeeroverstreding moet ze maar liefst 90 euro neertellen, terwijl een dergelijke misser in België 12 euro kost. Zij vind het maar een vreemde zaak. Bent u het met haar eens?

Helene de Klerk

Onlangs parkeerde mijn dochter haar auto onjuist op het parkeerterrein van een winkelcentrum in België. Schikking 12 euro. Afgelopen zaterdag wilde mijn kleindochter graag met mij winkelen in De Leidschenhage in Leidschendam. Na ruim een half uur zoeken naar een parkeerplaats zagen wij een auto vertrekken en wij waren dolgelukkig met dat plaatsje. Tot groot genoegen van mijn kleindochter (al 13) slaagde zij met iets leuks en voor haar toch betaalbaar.

Wat een desillusie toen wij bij terugkomst bij de auto een zgn. aankondiging van beschikking onder de ruitenwisser aantroffen. Foutcode R397H, parkeren op een gelegenheid voor laden en lossen van goederen.

Dit had ik nergens gezien maar dan nog; wordt er op zaterdagmiddag laat nog geladen en gelost?. Sanctie bedrag 90 euro. administratie kosten € 7.00! Waarvoor administratie kosten, is € 90.00 al niet overdreven veel? Waarom zo’n groot verschil tussen tarieven voor een klein parkeerfoutje in België en Nederland, beiden EU lid? Voor mij als oma van 67 jaar met alleen AOW, zonder pensioen is dit ontzettend veel geld, wat ik eigenlijk niet kan missen.

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op www.wuz.nl