Nieuws/Wat U Zegt
1129378
Wat U Zegt

WUZmail: Lied voor Beatrix

Lezeres Eline Bijlhout schrijft ons dat zij een lied heeft geleerd op haar school in Suriname. Zij zong dit als negenjarige met haar klasgenootjes op het Oranjeplein ter gelegenheid van de geboorte van prinses Beatrix. Heeft u ook herinneringen aan liedjes die u ter ere van dit feit heeft geleerd?

Hoog de vlag in mast en toren, ons is een Prinses geboren. Blij een lied nu aangeheven. Voor dit kindje ons gegeven. Waar Hollands kleuren zich ontplooien, waar Hollands taal ter wereld klink, zal men zich met Oranje tooien, is er een vreugde die ons bindt. Wat ook verging in loop der tijden, er bleef bestaan een hechte band. En die geen toekomst ooit zal scheiden! Wij zijn Oranje Nederland. Wij zijn de jeugd, wij zijn de jonge mensen. Wij zijn de loten van een nieuw geslacht. Wij staan gereed met goede hoop en wensen, maar weten niet wat ons in 't leven wacht. Doch laten wij nu in dit uur beloven, hier bij het beeld van Neerlands Hoogste vrouw,Dat voor- noch tegenspoed in ons zal doven, aan ’t Vorstenhuis een onbezweken trouw. Die belofte zij bezegeld, nu op deze grote dag. Door in hoog geheven handen te doen wapperen onze vlag.………

’Onze vlag’, dat was de Nederlandse vlag. En wij gingen gekleed in witte jurk met rode strik in het haar, en met een Oranje sjerp. En wij kregen toen wij weer op school waren een krentenbol en een bekertje siroop. Het was een feestdag voor alle mensen, als onderdaan van de koningin.

Eline Bijlhout

Stuur uw reacties naar wuz@telegraaf.nl.