1132917
Wat U Zegt

WUZmail: Zorgmaffia

Achmea, de grootste zorgverzekeraar van Nederland heeft het contract met het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam niet verlengd. Verzekerden wordt aangeraden een ander ziekenhuis te kiezen. Belachelijk, vindt  Carl J. Hirsch. "Het gaat er Achmea alleen om zijn winstdoelstelling te halen." Wat vindt u ervan dat een verzekeraar een ziekenhuis boycot?

Carl J. Hirsch:

Achmea, de grootste zorgverzekeraar van Nederland heeft het contract met het Slotervaartziekenhuis niet verlengd. De verzekerden met een Agis of een Zilveren Kruis Polis hebben al een brief in de bus waarin staat dat na 1 april nieuwe behandelingen niet of gedeeltelijk vergoed worden. Hen wordt aangeraden een ander ziekenhuis te kiezen. De directrice van het ziekenhuis Aysel  Erbudak gaat er van uit dat haar eisen reel zijn en dat Achmea ondeskundige onderhandelaars inzet, een feit waarover andere ziekenhuizen ook klagen. De kosten van de patienten worden eventueel door het ziekenhuis gedragen.  Het gaat er Achmea alleen om zijn winstdoelstelling te halen.

Het Slotervaart is een goed ziekenhuis met bekwame artsen en personeel. Laat dit niet weggesaneerd worden door een inhalige zorgverzekeraar.