1133018
Wat U Zegt

WUZmail: Schokkende hebzucht

De roep om schaliegas te gaan winnen is ingegeven door hebzucht van enkele bedrijven en burgers krijgen alleen maar de nadelige gevolgen, betoogt Leo Bouthoorn. "Topbedrijven hebben geen enkel respect voor mensen die boven gasvelden wonen."

Leo Bouthoorn schrijft:

De lobby voor het winnen van schaliegas begint goed op gang te komen. Banenverlies aan de VS door dure enegie is pure bangmakerij en alleen bedoeld om de tegenstanders van het boren naar dat schaliegas weg te zetten als onverantwoorde milieuactivisten.

Maar niets is minder waar. Weet u het nog, in Groningen gaan we aardgas winnen en het levert vrijwel geen schade op voor de bewoners van die provincie, hooguit een paar centimeter verzakken van de bodem.

Nu weten we wel beter: tientallen centimeters daling van de bodem en steeds heftiger wordende aardschokken met veel schade en angst voor de bewoners daar.

En dan vindt men het raar dat bewoners van Haastrecht ongerust zijn voor de ophanden zijnde proefboringen door de NPN. Men geeft zelf aan dat men nog niet weet wat de effecten zullen zijn van die boringen: grondverzakkingen en gevaarlijke grondwatervervuiling met al die chemicalien die in de grond gepompt moeten worden om het gas te kunnen winnen.

Conclusie: als je niet weet wat er kan gebeuren, moet je er niet aan beginnen, doe je dat wel heb je geen enkel respect voor de mensen die daar wonen.

Wat telt is alleen geldelijk belang! Pure hebzucht en ik dacht dat we daar de afgelopen jaren genoeg van gezien hebben in Nederland!

Nu is schone energie opeens een verkeerde gok. Schone energie kan nooit verkeerd zijn, misschien wel wat duurder op dit moment, echter wel veilig!

De topbedrijven, zoals AkzoNobel, DSM en Shell hebben in het verleden al duidelijk laten zien dat die nou juist niet zo begaan zijn met het milieu, waar ook ter wereld. Deze gaslobby is weer eens ingegeven door pure hebzucht van de top van deze bedrijven, de gewone burger zal er echt niet van kunnen profiteren, dat heeft het verleden wel bewezen.

Ik hoop van ganser harte dat de politiek niet zwicht voor deze gevaarlijke lobby, zowel de plaatselijke alsook de landelijke politiek.