1135857
Wat U Zegt

WUZmail: Misselijke grappen

Wat een belachelijke grappen worden er gemaakt over de paus en zijn aftreden, vindt D. Bosch. "Vooral uit de linkse hoek, waar men de mond altijd zo vol heeft van respect. Maar als het over katholieken gaat, mag ineens alles."

D. Bosch schrijft:

Ik moet even wat van me afschrijven. Laat ik vooropstellen dat ik het ook meestal niet eens ben met onze huidige paus. Maar mateloos erger ik me aan de gênante grapjes die gemaakt worden rond zijn aftreden.

Radio-presentatoren die, als je koud de ogen open hebt, er geen genoeg van krijgen het maar te hebben over 'die man in die jurk', aangevuld met opmerkingen van mensen, die zo nodig moeten inbellen om op de radio te komen, met suggesties voor eventuele opvolgers die zij denken te weten. Lachen hoor!

Wonderlijk dat soort 'geintjes' te horen uit de mond van mensen uit de linkse hoek, meestal verstoken van enige kennis of achtergrondinformatie, die de mond altijd zo vol hebben over respect.

In mijn woonplaats Amsterdam, en daar niet alleen, lopen duizenden mannen in 'jurken' rond. Dat is hun cultuur. In Engeland lopen rechters met pruiken, dat is hun cultuur. Maar als het over een paus gaat is het ineens allemaal anders, belachelijk en uit de tijd! Kom nou!

Hoe gemakkelijk is het om de roomse kerk maar weer eens onderuit te halen. Want katholieken gaan de straat niet op! Enig fatsoen in de commentaren zou toch wel op z'n plaats zijn. Over respect gesproken!

 

Discussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op www.wuz.nl