Nieuws/Wat U Zegt
1136410
Wat U Zegt

WUZmail: De afgunst van Samsom

Ouderen boven de 50 zijn de rijkste groep van Nederland, stelt Diederik Samsom. Het schiet lezer H. Hulshof in het verkeerde keelgat. "Samsom zou zich moeten afvragen hoe de ouderen wat bereikt hebben, in plaats van uit een ivoren toren te beweren dat ik het te goed heb."

H. Hulshof schrijft:

Diederik Samson zegt dat hij de ouderen van vijftig jaar en ouder beschouwt als de rijkste groep van Nederland. Afgezien van het feit of dat nu waar is, misgunt hij ze dat kennelijk en dus mag deze groep wat hem betreft inleveren.

Maar onze Diederik vergeet wat. Namelijk dat ik als bijna 74-jarige vanaf mijn 14e tot mij 62e heb gewerkt. Deze 14 jaar was een leeftijd waarop onze Diederik nog eens een jaar of veertien vastplakte aan zijn schoolgaan. En dat vanzelfsprekend op kosten van de gemeenschap, terwijl ik in Groningen (zijn geboortestad) gedurende drie avonden per week een avondstudie volgde.

De opleiding betaalde ik zelf. Vanwege de hoge kosten had ik het bepaald niet breed. Na zijn studie kon Diederik het zich permitteren om een tijd te gaan fröbelen bij een buitenparlementaire organisatie. Daarna dook hij de politiek in en verdient nu zo goed als zeker meer dan ik ooit aan inkomen genoot.

En dan nu vanuit een ivoren toren beweren dat ik het te goed heb.

 

Discussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op www.wuz.nl