1140971
Wat U Zegt

WUZmail: Ex-politici vinden moeilijk werk..?

Oud-Kamervoorzitter Gerdi Verbeet vindt dat de wachtgeldregeling niet moet worden beperkt omdat ex-politici moeilijk aan werk komen. Fred leRuisseau vindt dit getuigen van 'tenenkrommend elitair gedrag'. "Lieve mevrouw Verbeet, laat ik u even uit uw droomwereld wakker schudden," schrijft hij.

Fred leRuisseau uit Nieuw Vennep:

Het getuigt weer van tenenkrommend elitair gedrag en onrealistische begrip van de dagelijkse maatschappij als ik mevrouw Verbeet hoor pruttelen over het behoud van de wachtgeld regeling voor ex-politici.

Het is erg moeilijk voor ex-politici om weer aan het werk te komen na hun politieke carriere, zo fulmineert zij en dat zou niet in de laatste plaats liggen aan het feit dat zij in de politiek hebben gewerkt.

Lieve mevrouw Verbeet, laat ik u even uit uw droomwereld wakker schudden. Een heel groot deel van de beroepsbevolking in het land waar u politiek aan 'gesleuteld' heeft met deze ex-politici is hun baan kwijtgeraakt en moet na hun uiterst magere ww-uitkering een veel lager betaalde baan aannemen (als ze heel veel geluk hebben) om hun gezin te kunnen voeden. Dit zijn geen klaplopers of uitgerangeerde luilakken, maar goed opgeleide, gemotiveerde mensen met vaak een onbetaalbare schat aan werkervaring.

 Deze burgers krijgen geen riante wachtgeld regelingen, solliciteren zich helemaal gek op alle mogelijke banen, maar komen niet aan de slag. Uw opmerkingen over het in stand houden van de krankzinnig riante wachtgeldregelingen tot er ergens een aardig politiek vriendenbaantje is gecreeerd zijn dan ook zeer ongepast.

Het zou van enige realiteitszin getuigen als u juist voorstander zou zijn van het afschaffen van de huidige wachtgeld regeling om ex-politici sterker te motiveren weer een plaats in de 'normale' maatschappij te bemachtigen.

Reageren op dit en andere onderwerpen doet u op www.wuz.nl