1141031
Wat U Zegt

WUZmail: Lachziekte

Het lijkt wel of lachen op televisie een ongeschreven wet is geworden, schrijft Jonathan. Hij stoort zich er behoorlijk aan. "Praatprogramma's zoals Tijd voor Max zijn een goed voorbeeld. 'Vertel eens Kees, hahaha, waar je voor het laatst een brood, hahaha, hebt gekocht'." Wat is nu toch de reden van al dit gelach en gehinnik, vraagt hij zich af. Weet u het?

Jonathan:

Het lijkt er op of lachen op de televisie een ongeschreven wet is geworden. Dat heb je ook bij cabaretvoorstellingen. Zet een puntmuts op en het publiek lacht zich een bult. Vooral op de voorste rijen wordt heel hard gelachen, gehinnikt, gegrijnst en gehuild. Als je "poep" roept ligt de zaal al in een deuk. Lach je niet mee, dan hoor je er echt niet bij. Praatprogramma's zoals Tijd voor Max zijn een goed voorbeeld. "Vertel eens Kees, hahaha, waar je voor het laatst een brood, hahaha, hebt gekocht". "Ja, hahaha, ik ging gewoon naar de. hahaha, bakker en die gaf me, hahaha, een ongesneden bruin, terwijl ik eigenlijk een ongesneden, hahaha, wit had besteld". "Hahaha, dat is toch werkelijk niet te geloven".

Wat is nu toch de reden van al dit gelach en gehinnik? Volgens mij moet dit lachen een schijnsaamhorigheids- en een schijngezelligheidsgevoel opwekken maar het blijft in feite natuurlijk gewoon inhoudsloze armoede.

Reageren op dit en andere onderwerpen doet u op www.wuz.nl