1145209
Wat U Zegt

WUZmail: Buffelen

In de discussie rond de zorgkosten wordt als argument aangevoerd dat hoogopgeleiden minder gebruik maken van de zorg omdat zij minder zwaar werk hebben en niet zo hoeven te buffelen. "Klinkklare nonsens", schrijft Madeleine Knapp Hayes-Wellhüner. Lees hier haar mail en reageer.

Madeleine Knapp Hayes-Wellhüner, Wernhout (NL):

De opmerking dat hoogopgeleiden niet hoeven te buffelen (WUZ, 10/01) en dat zij geen banen hebben die een aanslag plegen op de gezondheid is natuurlijk in veel gevallen klinkklare nonsens.

Goed, ik krijg geen zere rug van stenen sjouwen of de zware zorg van verpleegkundigen en ambulancepersoneel – alle respect voor mensen die fysiek zwaar werk doen dus – maar als hoogopgeleide met een bedrijfje werk ik me een slag in de rondte om rond te komen.

Ik heb een basispolis, geen zorgtoeslag, een arbeidsongeschiktheidsverzekering is te duur. Gezond eten is een keuze, ook voor een klein budget. Ik heb geen geld voor dure sportscholen of vakanties. Dat geld draag ik namelijk af aan belastingen en premies waar al die mensen van betaald worden die niet kunnen (of willen) werken, die toeslagen krijgen of arbeidsongeschikt raken.

Geen probleem hoor, want ik ben sociaal genoeg om mee te willen werken voor hen die het ongewild of noodgedwongen minder goed hebben. Maar praat me er niet van dat ik niet hoef te buffelen. Maak je eigen keuzes om fit en gezond te blijven.