Nieuws/Wat U Zegt
1165520124
Wat U Zegt

’Weg is vrij voor kabinet Rutte IV’

Dat kabinet Rutte IV gaat er komen, of mensen dat nu leuk vinden of niet, zegt Jan Muijs.

Informateur Herman Tjeenk Willink heeft zijn taak in politiek Den Haag erop zitten.

Zijn uitvoerige reportage geeft voor een nog te benoemen formateur genoeg aanknopingspunten om aan de slag te gaan om een nieuw kabinet te formeren.

Duidelijk is geworden dat de politieke partijen PVV, SP en Bij1 kleur bekennen en expliciet niet mee willen doen aan een regering onder leiding van Rutte.

En laat dat nu juist de partijen zijn die helemaal niks in de pap te brokken hebben. Die weten sowieso dat ze nergens op hoeven te rekenen en hun aanwezigheid alleen maar is gestoeld op dwarsliggen.

Alle overige politieke partijen zien wel mogelijkheden en kansen om met Rutte als nieuwe leider én minister-president in zee te gaan. Het is nog slechts een kwestie van goed onderhandelen.

En je kunt het er wel of niet mee eens zijn en het wel of niet leuk vinden, maar wen er al vast maar aan dat er een kabinet Rutte IV gaat komen.

Maar laten we eerlijk zijn. Als je naar de samenstelling van de nieuwe Tweede Kamer kijkt, is er dan ook maar één politicus aan te wijzen die ook maar in zijn schaduw mag staan?

Ik dacht het niet!

Jan Muijs,

Tilburg

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo