1168236
Wat U Zegt

WUZmail: Fatsoen voorop

Clubs en coaches moeten hun verantwoordelijkheid nemen, mailt Dick Pelle uit Tuil naar aanleiding van het drama met grensrechter Richard Nieuwenhuizen. "Niet altijd de belangen, hoe groot ze soms ook zijn, voorop stellen, maar het fatsoen." Bent u het hiermee eens? 

Dick Pelle uit Tuil:

Doodziek word ik van zo'n voetbalcoach die, nadat hem de vraag was gesteld wat hij van de minuut stilte vond, toch weer even moest meedelen dat voetbal nu eenmaal een emotiesport is en dat die emotie niet beteugeld moest worden door allerlei regeltjes.

Leg de emotie in het spel en niet in de reactie naar elkaar of naar de scheidsrechters. Alles is te leren, dus ook dat je jezelf in moet houden op momenten dat dit nodig is. Dat dit relatief makkelijk is was duidelijk op een aantal beelden te zien. Het kon dit weekend, dus kan het altijd.

Clubs en coaches moeten hun verantwoordelijkheid nemen. Niet altijd de belangen, hoe groot ze soms ook zijn, voorop stellen, maar het fatsoen. Als een speler totaal verkeerd reageert en handelt, dan zelf besluiten om die speler te wisselen. Stug volhouden en dan komt het uiteindelijk goed. De profs kunnen een voorbeeldfunctie vervullen, maar op deze manier dienen we ook om te gaan met de spelers (jong en oud) in het amateurvoetbal.

Reageren op dit en andere onderwerpen doet u op www.wuz.nl