Nieuws/Wat U Zegt
1168240
Wat U Zegt

WUZmail: Geen visie, geen koers en geen leider

Ondernemer Tibor Korozsi schrijft in een brief gericht aan Mark Rutte waar het mis gaat in Nederland. "Nederland moet terug naar rust, reinheid en regelmaat. Er moet een bestendige koers uitgezet worden. Wie zijn we, waar staan we voor en hoe komen we daar?" Lees hier zijn brief en reageer.

Tibor Korozsi, Ondernemer:

Beste Mark Rutte,

Het gaat mis in Nederland! Terwijl de Grieken een zoveelste lening hebben mogen ontvangen, glijdt Nederland af tot een Staatje waar machtsmisbruik, corruptie en fraude  de waan van de dag geworden is. Het gaat van Voetbalgeweld en Project X feesten tot sjoemelden wooncorporaties, hogescholen, ziekenhuizen, onderzoekers en artsen.

Nederland heeft geen visie, geen koers en geen leider. Hiervan worden burgers onrustig, ongehoorzaam en ebt het vertrouwen meer en meer weg. Zinnen als ''samen staan we sterk'' en ''eerst komt het zuur en dan het zoet'' geven aanleiding tot cynische en cabareteske taferelen.

Het enige waar Nederland echt goed in is, betreft het uitschrijven en innen van bekeuringen. De wereld weet dit. Onlangs ging de Nederlandse fabrikant van flitspalen nog naar Turkije om de echte Oudhollandse flitspaal daar aan de man te brengen. Typerend dat uitgerekend de flitspaal een echt Nederlands product is. Het karakteriseert ons landje perfect. Vluchtig, stand-alone, wijzend, dwingend ongeacht de relevantie.

Het gaat allang niet meer om de relevantie. Het gaat om kijkcijfers, een vluchtige twittermening of de nieuwste app. Ruimte voor kennis, kwaliteit en innovatie is er niet. Hoeft ook niet want de kudde loopt, loopt u mee?

Over 2 jaar zitten er in ieder winkelcentra allemaal eenheidsworsten (wel van de HEMA uiteraard). Niks leuke, kleine en lieve winkels die iets anders brengen dan een belabonnement. 

Het gaat mis Mark, het geld dat we aan de Grieken hebben geleend zijn we kwijt. Maar dat wist u natuurlijk al. Geld lenen kost immers geld. Nederland moet terug naar rust, reinheid en regelmaat. Er moet een bestendige koers uitgezet worden. Wie zijn we, waar staan we voor en hoe komen we daar?

Wellicht is het een idee dat alle Nederlands thuis een tegeltje van u krijgen met de tekst

Nederland, groot gebleven door ijver, wilskracht en plichtbesef 

Als burgers weer een focus hebben, weten waar ze aan toe zijn en de beschikking hebben over werk, dan zal er geen ruimte meer voor flitspalengedrag zijn.

Dan kunnen we weer trots zijn op een Floriade of een Scheveningsepier. Dan kan de vinex vlag uit het vet en hebben we geen Douwe Egberts burendag meer nodig om de mensen die naast je wonen te leren kennen. Neemt het vertrouwen onder de burgers weer positieve AEX vlucht en kan er begonnen worden met de weder wederopbouw.  

Beste Mark, ik hoop je met dit schrijven inzicht te hebben gegeven bij wat er mis is in Nederland. Ik wens je veel succes met het kabinet Rutte 2 en mocht je het even niet weten? Vraag het ons, de burgers, wij weten wel waar we echt last van hebben en in welke volgorde.

Reageren op dit en andere onderwerpen doet u op www.wuz.nl