Nieuws/Wat U Zegt
1175246
Wat U Zegt

WUZmail: Ik ben woedend

De komende 14 jaar is Nederland zo'n 70 miljoen euro per jaar kwijt aan Griekenland, aldus minister Dijsselbloem van Financiën. Bert Osendarp is woedend. "Dit is nog maar het begin. Een verandering van de Griekse mentaliteit zit er niet in." Lees hier zijn ingezonden mail en reageer. 

Bert Osendarp:

Ik ben woedend. Als Griekenlandkenner weet ik dat in dit land belastingontduiking in alle geledingen structureel is, corruptie in het ambtenarenapparaat al sinds jaar en dag een feit en dat een verandering van de mentaliteit van de Grieken er gewoon niet inzit. Het zit in hun genen.Griekenland is het beste te vergelijken met een junk. Die belooft ook iedere keer beterschap en rooft ondertussen de portemonnee leeg van zijn moeder.

Ik ben woedend omdat ook Jan Kees de Jager, die de bui al zag hangen en snel voor zijn eigen toekomst heeft gekozen, ons heeft voorgelogen. En die zeventig miljoen per jaar aan kosten voor ons burgers is nog maar het begin. Dat is de bekende politieke opstap naar slechter nieuws.

De economie in Griekenland is in een vrije val terecht gekomen, de werkloosheid loopt dagelijks in een schrikbarend tempo op en een volledige anarchie ligt op de loer. Zo langzaam maar zeker glijdt Nederland steeds verder af, omdat we meegesleurd worden in de maalstroom van steeds slechter presterende lidstaten.

En zolang onze bestuurders rond worden gereden in dure bolides, aanschuiven in de beste restaurants, goed betaald worden en geen persoonlijke verantwoordelijkheid behoeven af te leggen voor hun beslissingen, zullen wij aan boord blijven van het zinkende Euro schip. Pas als die bestuurder zelf moet aanschuiven in de rij voor de voedselbank en niet verzekerd is van een goudomrande financiële toekomst, zullen zijn oogkleppen afvallen.

Reageren op dit en andere onderwerpen doet u op www.wuz.nl