Nieuws/Wat U Zegt
1175448
Wat U Zegt

WUZmail: Veelplegerij

Verkeersboetes worden misbruikt om de door de politiek veroorzaakte crisis op te lossen, aldus een boze J. Verniers uit Arnhem. "Waarom heeft nog nooit één advocaat deze melkkoe bij de horens genomen als toonbeeld van wanbeleid"? Reageer.

J. Verniers uit Arnhem:

Ook onze kersverse regering verhoogt de verkeersboetes  om de Haagse Jatkist weer te vullen. Ofwel, het gaat niet om een bij een bepaalde overtreding passende strafmaat: het is misbruik van de verkeerswetgeving om de door de politiek veroorzaakte crisis te helpen oplossen. Het is werkelijk ongelooflijk dat er nog nooit één advocaat het initiatief nam om deze melkkoe bij de horens te nemen als toonbeeld van wanbeleid. Voor bijvoorbeeld een inbraak staat ook een vaste strafmaat: die kan je ook niet naar believen aanpassen voor andere doeleinden.

Het is de zoveelste vorm van diefstal uit de beurs van de burger om het zelf gecreëerde tekort, dat ineens in 2008 ontstond nadat we vlak daarvoor nog te horen kregen dat er zelfs een begrotingsoverschot was. Men gaat op lokaal niveau zelfs zover dat de gouden regel voor huiseigenaren, waarbij geldt dat de Ozb-belasting direct afhankelijk is van de WOZ-waarde, gewoon met de voeten wordt getreden. Als die waarde steeg kon men daar van profiteren door die belasting omhoog te laten gaan. Nu de WOZ-waarde sterk daalt heeft men de brutaliteit desondanks die belasting te verhogen…

Er is slechts één conclusie: lokaal en landelijk worden we ‘bestuurd’, ofwel bestolen, door veelplegers!!

Reageren op dit en andere onderwerpen doet u op www.wuz.nl