Nieuws/Wat U Zegt
1175449
Wat U Zegt

WUZmail: Creche of stress

Vlak bij een creche of school wonen, vindt niet iedereen een lolletje. P. Veen kan in zomer vaak niet op het balkon zitten vanwege de constant gillende kinderen."Een creche heeft toch ook een opvoedende taak?" Hoe denkt u hierover?

P. Veen:

Wij wonen nu niet echt blij in een grote stad in Zeeland. Vijf jaar geleden konden we niet wachten tot onze 55 plus apartementen klaar waren. Maar een heldere gemeente geest had bedacht dat jong en oud zo leuk bij elkaar pasten en heeft meteen maar een creche laten mee bouwen.

En laten nu al onze balkons rond om de creche uit komen, dus van woongenot en zomers lekker op je balkon zitten is geen sprake. Wij bewoners hebben niets tegen de spelende kinderen, maar wel tegen gierende en constant gillende kinderen. Terwijl de moeders lekker koffie zitten te drinken en geen een er wat van zegt, wat thuis misschien wel gedaan zou worden.

Wij zijn van mening dat een creche ook een opvoedende taak heeft, maar hier is weinig van te merken, want ook in een creche moet men kinderen leren wat wel en niet mag. Maar er zijn gelukkig ook leidsters die weten hoe het wel moet en de kinderen bezig houden.

Nog dit, een dame van 90 jaar ging haar beklag doen bij de leidster omdat ze zich niet lekker voelde en ook niet op het balkon kon zitten, waarop ze het antwoord kreeg dat ze ergens anders moest gaan wonen Kunt U zich nu voorstellen, waarom sommige kinderen zo onuitstaanbaar worden. Ik wel.

Reageren op dit en andere onderwerpen doet u op www.wuz.nl