Nieuws/Wat U Zegt
1175452
Wat U Zegt

WUZmail: Toerismecrisis

Jan van Meurs, woonachtig in Portugal, ziet met lede ogen aan hoe de opgelegde bezuinigingen de zuidelijke landen in hun belangrijkste inkomstenbron treft: het toerisme. "Waarom niet tijdelijk vakantievluchten naar het zuiden met 100% subsidiëren? Dat bespoedigt het herstel van de economie aldaar." Een goed idee?

Jan van Meurs uit Sagres (P):

In Zuid Europa voltrekt zich een economische ramp welke zijn weerga niet kent. Een crisis, niet veroorzaakt door natuurgeweld of oorlogen maar door politiek gestuntel van Brusselse politici.

Ik woon al 17 jaar in Zuid Europa. Heel zuur om van nabij te zien dat de opgelegde bezuinigingen de zuidelijke landen rechtstreeks treft in het hart van hun belangrijkste inkomstenbron: het toerisme. Zo is in Portugal de BTW voor de restaurants met 177% verhoogd en zijn er voor honderden miljoenen elektronische tolpoorten boven de belangrijkste snelwegen naar de toeristengebieden geplaatst. Resultaat: lege restaurants, doodstille snelwegen, verlaten stranden en golfresorts alsmede een schrikbarende toename van de werkloosheid. Zeker zo ernstig, ook de gezondheidszorg verkeert in nood. Al meer dan een half jaar is er geen geld meer voor medicijnen. Honderden apothekers staat het water tot aan de lippen en velen zijn reeds gedwongen te sluiten. Vanwege het tekort aan medische zorg en medicijnen vallen er slachtoffers. In Griekenland is zelfs al malaria en open TBC geconstateerd. Zet dit zich door dan betekent dit een ramp voor de toeristenindustrie en komt het einde van de Europese Unie in zicht.

Teneinde een meltdown te voorkomen worden thans in paniek miljarden Europa´s, zuurverdiend belastinggeld, richting de bodemloze putten in het zuiden gestuurd. Het effect van de miljarden ondersteuning is uiterst discutabel. Het is mogelijk beter om, tijdelijk, de vakantievluchten naar de zuidelijke landen met 100% te subsidieren. De miljarden besteding van de toeristen aldaar zal de economie rechtstreeks steunen, de werkloosheid doen teruglopen en een herstel van de economie bespoedigen.

Reageren op dit en andere onderwerpen doet u op www.wuz.nl