Nieuws/Wat U Zegt
1177545
Wat U Zegt

WUZMAIL: Potverterende pensionado's

"Ik heb mij ontzettend kwaad gemaakt over de arrogantie van Bastiaan Ragas in het interview van Eva Jinek afgelopen zaterdag."

In dat interview vertelt hij dat hij in zijn boek geschreven heeft over "de potverterende pensionado's, die alle zeeën leeggevist hebben, alle bomen omgekapt, alle olie opgebrand en nu te belazerd zijn om twee jaar langer te werken".

Als één generatie het gemakkelijk heeft gehad, dan is het wel zijn eigen generatie met makkelijke (vrije) opvoeding, scholen, veel luxe en dergelijke. En niet zoals de vorige generatie met harde hand opgevoed, scholen met strenge regels en armoede. Het pensioen is, nota bene, door ons zelf betaald.

Hij wijst waarschijnlijk naar het kleine groepje flower power-kinderen, en beseft niet dat dit een kleine groep was, die zich dat konden veroorloven. De rest moest hard werken onder moeilijker omstandigheden dan nu.

Trouwens, nu is er ook een groep, die profiteert van de samenleving. Niet zo slim om vier kinderen op deze wereld te zetten, daar er geen bomen meer zijn om in te klimmen.

Gelukkig dat Eva Jinek zulke interviews houdt, want ik had een totaal ander beeld van Bastiaan Ragas.

Joni Daja

Reageren op dit en andere onderwerpen doet u op www.wuz.nl