Wat U Zegt/Columns
125321
Columns

DFT Carrière

Staken

Bij Jumbo wordt gestaakt, u heeft het ongetwijfeld gelezen. In zo’n omstandigheid kun je komen als je het niet eens bent over bijvoorbeeld de arbeidsvoorwaarden. Dat is helaas ook hier aan de orde.

Na een aantal gesprekken met de vakbonden zijn we in een impasse geraakt, met als gevolg dat we niet meer met elkaar om de tafel zitten. Als je in zo’n patstelling terecht komt, beland je in een bijzondere situatie. Dan gaan de bonden medewerkers oproepen om het werk neer te leggen. Op de werkvloer ontstaat een andere dynamiek. Er zijn mensen die het werk neerleggen, terwijl anderen gewoon doorwerken. Vaak zitten ze in hetzelfde team.

Als werkgever hebben we respect voor al onze collega’s en vragen we iedereen om goed met elkaar om te blijven gaan. Elke medewerker heeft recht op z’n eigen mening. Collega’s die niet aan het werk zijn, moeten zich aan bepaalde regels houden. Dat geldt ook voor de werkgever. Daarnaast communiceren de betrokken partijen druk met alle medewerkers, om ze op de hoogte te houden van de gang van zaken.

Voor niemand is dit een fijne tijd, en bovendien kost het allemaal erg veel energie. In dit geval is er ook nog sprake van extra druk omdat we vlak voor Pasen zitten. Gelukkig zetten we met het merendeel van de collega’s de schouders eronder om de schappen gevuld te houden. Maar uiteindelijk moeten we met alle medewerkers weer op een lijn komen. En dat vraagt de komende tijd ongetwijfeld nog de nodige inspanning.