Nieuws/Wat U Zegt
125863551
Wat U Zegt

Brief vanuit de zorg

Politiek Den-Haag, wees alsjeblieft eens wat liever voor de zorg. Ik en mijn collega’s zijn geen klagers die de barricade opgaan, maar die altijd voorop staan in de strijd en met alle liefde zorg leveren voor iedereen die het nodig heeft.

Toch is het voor mij tijd om nu mijn stem eens te laten horen. Het raakt het zorgpersoneel diep dat er woensdag niet gestemd kon worden voor een structureel betere beloning.

Ja natuurlijk, staan wij er als er een tweede coronagolf komt. De zorg staat er altijd en voor iedereen die het nodig heeft. Wij zijn geen weglopers, maar staan aan de frontlinie om het gevecht met het coronavirus aan te gaan. Politiek Den-Haag, wees eens liever, wil de zorg in de toekomst een aantrekkelijk beroep blijven.

Wat er ook gebeurt, de zorg zal er altijd voor iedereen zijn en blijven. Desondanks zal een klein beetje meer liefde vanuit politiek Den Haag al een enorme stap voorwaarts zijn.

Ben ik gaan werken in de zorg om miljonair te worden? Nee, de zorg is het mooiste vak ter wereld, omdat je veel liefde krijgt van cliënten. Daarom ben ik ’miljonair van de liefde’.

Pieter, jeugdbegeleider in de Gehandicaptenzorg