Nieuws/Wat U Zegt
1268628564
Wat U Zegt

’Onzin dat Schiphol geen personeel kan krijgen’

Vandaag voor de zoveelste keer krokodillentranen door Schiphol en de securitybedrijven dat ze geen personeel kunnen krijgen voor de security checks, mailt Fred Bruggeman. Wat een onzin.

Nee. ze kunnen geen personeel krijgen voor het salaris (minimumloon of een fractie daarboven en nagenoeg geen ploegendiensttoeslag) dat geboden wordt. Het werk valt onder zo ongeveer de slechtste CAO voor wat betreft het lopen van onregelmatige diensten, oproepdiensten, gedeelde diensten. Je zal het maar moeten doen, avond- en nachtdiensten, 6 van de 8 weekenden werken, gedeelde diensten (‘s-morgens een paar uurtje dan uren niks en ‘s-avonds misschien nog wat) en vele wisselingen om de gaten op te vullen die te pas en te onpas verschijnen etc.

Dat wordt natuurlijk niet verteld aan de media en de reizigers die hiervan de dupe zijn. Velen zijn er letterlijk uitgeknikkerd toen Covid 19 toesloeg. Van hen hebben er gelukkig een groot aantal ander werk (vaak zonder zware ploegendiensten) gevonden en die zouden wel gek zijn om weer voor een van de security bedrijven te gaan werken. Als ze per maand 800-1000 euro loon en ploegentoeslag erbij zouden krijgen, staan de rijen voor de deur. Maar ja, managers van deze bedrijven zijn vooral bezig hun eigen portemonnee te vullen, niet die van hun personeel, dat bij nacht en ontij op hun werk moet komen (03:00 of zo), of na hun werktijd thuis moeten zien te komen als het ov niet meer rijdt.

Dus simpel: loon en ploegentoeslag erbij en het probleem lost zich vanzelf op.

Fred Bruggeman, Alphen aan den Rijn

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop