Nieuws/Wat U Zegt
1270893
Wat U Zegt

Bij groentijd spelen altijd incidenten

De gemeente Groningen, de RUG en de Hanze Hogeschool willen om één, overigens betreurenswaardig, incident de groentijd afschaffen. Zo lang de groentijd er is, zolang zijn er al incidenten geweest, ook in mijn eerste jaar bij Vindicat in 1964, schrijft H. Massier.

Dat is betreurenswaardig, maar met een aanwas van ongeveer 500 ’feuten’ per jaar, zijn excessen helaas niet altijd te voorkomen. Om nu ineens de groentijd af te schaffen is te zot voor woorden.

De groentijd heeft niet de intentie om mensen lichamelijk of geestelijk te beschadigen, maar zorgt er bij uitstek voor, dat onder wat moeilijkere dagelijkse omstandigheden, nieuwe corpsleden sneller naar elkaar toegroeien, er nieuwe vriendschappen ontstaan en men snel wegwijs wordt gemaakt in het nieuwe studentenleven.

Dat is het positieve verhaal van de aanwezigheid van een groentijd. Mede door de nieuwe media wordt dit incident enorm opgeblazen. Mijns inziens schieten de bestuurders in Groningen volledig door bij gebrek aan ruggengraat. Als we zo gaan reageren op iedere misstap in de maatschappij (en helaas doen we dat al), dan is het eind snel zoek. De mens is nu eenmaal niet onfeilbaar.

H. Massier, Kropswolde