Nieuws/Wat U Zegt
1273037
Wat U Zegt

’Leuk, Wassenaar is veilig’

Kasteel Oud Wassenaar

Kasteel Oud Wassenaar

‘Bent u blij verrast door een lief gebaar, een attente actie, een stukje onverwachte hulpvaardigheid of gewoon zomaar iets leuks? Ja, ik heb ‘zomaar iets leuks’, en dat is: ‘Mijn dorp Wassenaar is veilig’.

Kasteel Oud Wassenaar

Kasteel Oud Wassenaar

Hoezo, de veiligheid is toch gewoon, niks bijzonder? Nou, in Wassenaar is de veiligheid gewoon normaal, maar in veel steden is de veiligheid allang niet meer aanwezig. Kijk maar naar Zaandam waar mensen zomaar op de kap van de politieauto staan, een middelvinger steken tegen politiemensen, een boksend gebaar demonstreren achter de rug van de politiemensen, een glas gooien vanaf het balkon tegen een camerateam, een gemeenteraad beledigen en bedreigen, de agressieve uitspraken uiten tijdens TV-talkshow waar een minister aanwezig was, etc.

Het CBS is nu bezig met een landelijke vragenlijst met de titel ‘Veiligheidsmonitor 2016’, gelukkig maar. Mijn vrouw heeft die CBS-vragenlijst ontvingen, ingevuld en teruggestuurd. Wij zijn zeer positief over de veiligheid in Wassenaar, maar heel bedroefd en verdrietig als het gaat om de onveiligheid in Zaandam en andere steden in Nederland. Ik moet nu zeggen: ‘Ons dorp Wassenaar is veilig in onveilig Nederland’.

Danny Lim, Wassenaar