Nieuws/Wat U Zegt
1276233
Wat U Zegt

Een boete en geen clementie

Op zaterdag 22 juli word ik om 05.30 uur gebeld door mijn zwager, die met mijn zuster aan het waken is bij onze moeder. Hij deelt mee dat het slecht gaat met moeder en dat we zo snel mogelijk moeten komen om afscheid te kunnen nemen.

Mijn vrouw en ik rijden van Almelo naar het ziekenhuis in Zwolle. We rijden niet te hard en komen rond de klok van zeven aan. Ik heb nog kort wat woorden kunnen wisselen en nog gevraagd of ze het fijn vond dat wij er waren, ze antwoordde dat ze dat heel fijn vond. Kort daarna overleed ze. Enkele weken na het overlijden lag er een bekeuring in de bus. In de buurt van Zwolle had ik enkele kilometers te hard gereden en moest een boete van 50 euro betalen. Ik dacht oké en vraag clementie, dit door middel van het sturen van een brief waarin ik de situatie uitlegde met daarbij ingesloten de overlijdensadvertentie. Het mocht niet baten, betalen moest ik.

Des te schrijnender vind ik het dan, toen ik het artikel las over de rapper Typhoon, die vergat te betalen na het tanken van zijn auto. Hij had z’n hoofd er niet bij vanwege het op sterven liggen van een oom. Het OM pleitte de rapper vrij. Waarom wordt er voor mij geen uitzondering gemaakt?

Alle Kamphuis, Almelo