1303136
Wat U Zegt

Meevaller is hopelijk geen fabeltje

Afgelopen week heb ik onze premier opgetogen gehoord en gezien. Zo goed gaat het na jaren van ellende in Nederland. Het enige minpuntje is dat ongeveer 30%, dat zijn ongeveer 5 miljoen mensen (gezinnen, alleenwonenden en AOW’ers) niet meeprofiteren.

Ik ben nu 82 jaar en heb nog nooit een kabinet meegemaakt dat zo heeft gelogen. De bonnetjesaffaire, de gasramp in Groningen, de 1000 euro-belofte en nog veel meer. Dit kabinet heeft veel goed te maken voor het verdwijnt.

De minister van Financiën zei de meevaller van 4,3 miljard te gaan gebruiken voor de aflossing van de staatsschuld. Ik weet iets dat veel urgenter is. Gun die 30% dat geld. Zij hebben er recht op. Dit geld blijft in Nederland. Het wordt besteed bij onze middenstand.

Ik dacht aan de volgende verdeling: 4,3 miljard = 4300 miljoen gedeeld door 5 miljoen mensen = 860 euro per persoon. Voor een gezin met vijf personen is dat 5 x 860 = 4300 euro, met twee kinderen 3440 euro. Bejaarden die nog samen zijn 1720 euro en alleenstaanden 860 euro.

Deze meevaller is toch geen fabeltje hoop ik. Het is spoedig Kerstmis. Laat deze mensen na deze zorgelijke jaren genieten van een leuke kerst!

Henk Grootjen sr.,

Den Burg, Texel