131365
Wat U Zegt

Brief 1

’Één paspoort is onredelijk’

Geert Wilders en anderen willen nu, als gevolg van alle commotie rond Erdogan en Turkije, dat alle mensen in Nederland één paspoort hebben. Ik vind dit onredelijk.

Laat mensen van landen als Turkije en Marokko waar men van zijn oorspronkelijke nationaliteit niet af kan komen hun Nederlands burgerschap inleveren als ze 'buitenlander' willen blijven maar laat anderen (zoals ik) met rust.

Ik ben als Brit opgevoed maar naar Nederland gekomen in 1969 als 26-jarige en hier altijd gewerkt tot mijn pensioen. Ik voel mij zowel Brit als Nederlander en voel er niets voor om te moeten kiezen tussen twee nationaliteiten. Mijn herinneringen van mijn kindertijd in Schotland zijn mij heel dierbaar, zo ook mijn diensttijd van 9 jaar in de R.A.F. voordat ik hier naar toe kwam. Maar ik ben nu zolang hier en ben Nederland ook dankbaar voor het feit dat ik hier altijd heb kunnen werken zonder problemen. Ik heb me vroeger nooit gediscrimineerd gevoeld en ik vond het geweldig hoe ik opgevangen werd. Wanneer ik op vakantie ga dan ga ik als Nederlander, behalve wanneer ik naar de Verenigd Koninkrijk ga, want dan gebruik ik gemakshalve mijn Britse pas.

S. Fisken