131848
Wat U Zegt

Politie moet toezicht op weg houden

Bezorgde politiemensen uitten vier jaar geleden al hun zorgen over het ontmantelen van de verkeerspolitie door slimme politici en verstandige ambtenaren die het allemaal zo goed wisten.

Nu staan liefst 32 heel erg deskundige directeuren van heel erg belangrijke organisaties te dringen om iets aan het toenemend aantal verkeersdoden te doen.

Had het politietoezicht op de wegen in Nederland maar opgevoerd, in plaats van ontmanteld. Ik herinner mij in mijn tijd als verkeersagent bij de Rijkspolitie dat er in een straal van zo’n twee kilometer geen overtreding werd gepleegd, enkel en alleen omdat er een opvallende politieauto op de weg reed.

De pakkans is door het ontmantelen van het toezicht vrijwel nul. Hufters ontspringen de dans omdat de politie in opdracht van de leiding de andere kant op moet kijken. Geen prioriteit!

Intussen staan er dagelijks stoelen achter een leeg bord bij gezinnen die getroffen zijn door een dodelijk verkeersongeluk.

Overheid: Stuur de politie weer de weg op om te zorgen voor een veilige en vlotte doorstroming van het verkeer en het vastleggen en beboeten van verkeersgedragingen die het overige verkeer hinderen of in gevaar brengen.

Kees Lemmens, Huissen