1319379
Wat U Zegt

’Begrijpelijk dat 55-plussers het opgeven’

Vijfenvijftigplussers geven het solliciteren op. Heel begrijpelijk. Ook ik heb ondervonden dat solliciteren op deze leeftijd bijna geen zin heeft.

Honderden sollicitaties heb ik de deur uit gedaan. Als ik een tiental reacties heb gehad, is dat veel. En wat krijg je dan te horen: uw profiel past niet bij onze vacature. Op een gegeven moment word je daar dan ook behoorlijk moedeloos en ziek van. En de politiek maar roepen dat 55-plussers zich geen zorgen behoeven te maken bij het vinden van een baan.

Je kan in de politiek natuurlijk van alles roepen en met de verkiezingen in het vooruitzicht proberen zieltjes te winnen. maar verkeerde voorlichting is niet iets waarop een 55-plusser zit te wachten. Want wachten: dat duurt heel, maar dan ook heel lang. Volgende maand zijn de verkiezingen: politiek Den Haag wachten jullie dan maar af.

Ronald Kranenburg, Lisse

--------------------------------------

Peter Leiden: Ja het is weer verkiezingstijd en de regering is aan het roeptoeteren dat de werkloosheid zo aan het dalen is, behalve blijkbaar voor de groep 55+ (en vaak zelfs jonger)!

Je wordt afgeschreven vanwege een leeftijd door de zogenaamde “werkgevers” terwijl de overheid blijft doordrammen dat wij allemaal moeten “werken” tot 67 en inmiddels zelfs tot 68 heb ik gehoord.

Het enige wat we ermee bereiken is dat je straks als 50+ er tot aan je pensioen in de bijstand zit zonder enige vorm van pensioenopbouw meer…oftewel armoede omdat je niet meer mag werken (bijstand) en daarna verder de armoede, omdat je alleen maar AOW krijgt en een enorm pensioengat hebt!

De heren en dames politici vergeten dat wij niet de luxe positie hebben die zij wel hebben, namelijk wanneer zij zijn uitgerangeerd in de Nederlandse politiek ligt er voor hen tot aan hun pensioen altijd wel ergens een EU-baantje, commisariaatje of een ander directie-/toezichthoudersbaantje klaar…

Het zou de politiek sieren, wanneer zij zich eens écht als een volksvertegenwoordiging zou gaan gedragen en ervoor zou zorgen dat iedereen die wil en kán werken mág werken voor een eerlijk en fatsoenlijk loon en zonder tijdelijke flutcontracten, ongeacht de leeftijd!

---------------------------

HuibHzn Steketee, ‘s-Gravenhage: Dan vraag ík mij, vanuit míjn werkverleden: lts (ambachtsschool) ‘machine bankwerken/autotechniek’, zo vaak af: hoeveel tijd wordt er voor de TV verprutst die men óók kan gebruiken voor verdere bekwaming in eigen vak en/of beroep? Ho! Wacht ff! Eerst ‘De booldt en de bijoetifoell’!! Gezien, door mijn ‘ouwe knarrenogen’: VEEL! VEEL TE VEEL!! Ik ben nu 84 jaar, gepensioneerd vertegenwoordiger. Maar ja, ík ben die ouwe knar die door zelfstudie, ‘zelfbekwaming’, nú wèl een zeer goed pensioen heeft èn een zeer rijk leven àchter zich en een redelijk onbezorgd vóór zich. Ik ben nu weduwnaar, vandaar dat ‘àchter zich’...

---------------------------

G.J. van Tol: En de overheid werkt flink mee aan deze leeftijdsdiscriminatie. Ik heb zelf ooit gesolliciteerd bij de overheid toen ik 54 jaar was, afgewezen (was zogenaamd al voorzien). Week later precies dezelfde advertentie weer in het vaktijdschrift.

-------------------------------------

Schnellbacher: De regering moet zelf de goede regeling voor hun zelf afschaffen. Dan moeten ze ook meteen gaan solliciteren dan praten ze wel anders. Of ze krijgen leuke baantjes aangeboden waar een ander dan weer niet in aanmerking voor komt. Het vertrouwen in de politiek is helemaal weg. Veel beloven maar weinig geven dit kan allemaal in verkiezingen die er nu aankomen. Vandaar dat mensen kiezen voor PVV. Dit word er niet beter op. Zijn allemaal bang voor hun eigen baan.

----------------------------------------

Peter: Juist er wordt weer (ja weer) van alles beloofd in deze dagen, de laatste beloftes zijn van D66 en PVDA die willen miljarden meer naar het Onderwijs en een hoger salaris voor de docent. In deze tijd mag je als politici van alles beloven en zeggen om de “zwevende/ argeloze/ naïeve stemgerechtigde ” van alles aan te praten. Wat ik de kiezer kan aanraden is kijk naar wat deze partijen de afgelopen 4 jaar hebben waargemaakt, en laat dat zwaarder wegen dan al die mooi praterij. Het vergelijken van de huidige tijd met die van 50 a 60 jaar geleden heeft geen zin, de techniek de automatisering schrijdt snel voort, een LTS diploma en niet naar de BB kijken staat nu niet meer garant voor een mooie baan, was het maar zo eenvoudig. Het wordt tijd dat de politiek met een eerlijk verhaal komt en niet met allerlei verkiezingsprietpraat!