1319381
Wat U Zegt

’Tel je zegeningen Nederland’

Vanaf het opstaan tot het moment van naar bed gaan; de hele dag geklaag op social media, op straat, etc. hoe slecht alles in Nederland dan wel niet is geregeld. Regering, politie, onderwijs, ov/wegennet, zorg, terroristenbestrijding, etc. En niet te vergeten het slechte weer natuurlijk.

De Nederlander valt zelf natuurlijk niets te verwijten; het is de schuld van de verantwoordelijken; punt uit! Totdat je een geïntegreerde buitenlandse collega of buurman spreekt of zelf meer dan een paar maandjes anders dan vakantie in het buitenland verblijft: als je echt de feiten/cijfers gaat vergelijken is het bijna nergens zo goed geregeld als hier.

Waar wij klagen over het kiesstelsel, kun je de Trump-situatie even er tegenover zetten; de term ’gezondheidszorg’ kent men in de meeste landen amper; het wegennet? Stap eens in het ov in andere landen. En de politie-vergelijking is helemaal belachelijk vergeleken met de vele politiestaten om ons heen.

Vreemd is ook dat hier vergeleken met omringende landen nog bijna geen aanslagen voorgevallen zijn; wellicht dat de AIVD toch wel íets goed zou doen? Nee, tuurlijk niet, dat is mazzel hoor je de ’ontevredenlander’ al zuchten.

Eigenlijk is Nederland nergens goed in, hoor ik om me heen, maar wat een fantastisch land is het hier toch! Alles is zoveel beter dan waar ook ter wereld, met ook een unieke wereldkampioen; namelijk de Nederlander met... klagen. Kom op; tel je zegeningen, Nederland!

Ed van Venrooij, Nieuwkoop

-------------------------------------

R. van Putten: Dat wij over van alles en nog wat klagen staat wel vast maar dat er hier niets te klagen zou zijn klopt natuurlijk ook niet.

Er zijn hier veel zaken waar terecht over geklaagd wordt en dat zijn er helaas teveel om op te noemen.

Dat er drastische veranderingen moeten komen is wel duidelijk, door blijven gaan zoals de politiek gewend is zeker niet gewenst door een groot deel van de kiezers blijkt wel uit de peilingen.

Over wissewasjes zeuren zou inderdaad wel wat minder mogen maar blijkbaar ligt dat eenmaal in de aard van de gemiddelde Nederlander maar het heeft er zeker ook mee te maken aan welke zijde van de medaille je staat.

Ben je verzekerd van een vaste baan, een goed inkomen, een mooi huis dan hoef je niet te klagen maar dat geldt dan wel voor de eigen beleving, u zou zich eens moeten verplaatsen in die van een ander, niet iedereen heeft niets te klagen.

-------------------------------------

Edwin vd Aalst: Ik ben het volledig met de heer Van Venrooij eens. We leven steeds meer in een klaagcultuur als een stel verwende kinderen die al zeurend langs een speelgoedwinkel lopen. De klagende Nederlander moet eens leren te relativeren, dan komen ze er wel achter hoe wij hier in Nederland onze zegeningen moeten tellen. Er zijn talloze onafhankelijke internationale instanties die op alle terreinen landen met elkaar vergelijken waarvan de onderzoeken gebundeld worden in het HDI rapport van de Verenigde Naties. Gekeken wordt naar algemene welvaart, onderwijs, sociale zekerheid, levensverwachting, gezondheidszorg, veiligheid, duurzaamheid en ga zo maar door. Van de wereldwijd circa 200 landen wereldwijd behoort Nederland jaar in jaar uit tot de top 5 van de beste landen ter wereld om in te wonen. Omdat tegen te spreken worden vaak argumenten aangewend als dat in Nederland de voedselbanken als paddestoelen de grond uitschieten, niet beseffend dat dat ook een teken is van algehele welvaart en gerekend mag worden de een van de vele sociale vangnetten die welvarende landen hebben. Zo telt een land als Zwitserland, behoort ook al jaren tot de top 5 beste landen, relatief meer voedselbanken zelfs dan Nederland. Een ander veel gehoord argument is dat de belastingdruk in Nederland schandalig hoog is. Ook dat is relatief gezien een fabeltje en een farce: als het om algehele belastingdruk gaat scoort Nederland net onder het gemiddelde van alle EU landen. Wat ik van huis uit heb meegekregen, altijd weten te relativeren, dan pas beseft men in wat voor prachtland wij wonen.

-----------------------------------------

Peter E: Ed waarom zou je niet meer mogen klagen? Heb jij nog steeds niets vernomen van de wantoestanden in de Zorg, of van het groeiend aantal Nederlanders die afhankelijk is van de Voedselbank, of van al die overige bezuinigingen die dit kabinet heeft uitgerold over de Nederlandse burger? Hoeveel Nederlands belastinggeld is er niet verkwanseld aan Brussel, mag je daar ook niets van zeggen? Neen het is goed dat de burger klaagt en een mening heeft, en in deze tijd is vrijwel iedereen goed geïnformeerd, alhoewel je niet alles moet geloven wat er in de media wordt geroeptoeterd.