Nieuws/Wat U Zegt
1330073
Wat U Zegt

’Permanent wonen in vakantiehuis’

Naar aanleiding van de plannen om ook Zeeland vol te bouwen met recreatiewoningen het volgende. In oktober 2011 gaf Center Parcs-directeur Robert Visser al aan dat Nederland toen al te veel bungalowparken had.

Nog meer bijbouwen is overbodig, vond hij. ’Het wordt voor grote parken als verhuurder steeds moeilijker om op te vallen. Zolang ik baas ben wordt er in Nederland niet meer bijgebouwd.’ De Recron gaf indertijd ook aan dat Nederland aan het maximum zat en dat bijbouwen niet zinvol was. De Belangenvereniging Vrij Wonen heeft al in 2005 onderzoek laten doen, waarin dit toekomstbeeld werd voorspeld. Dat dit een serieus probleem is geworden, blijkt al jaren uit de website van Landal Greenparks, dat zij ook voor langere tijd verhuren.

Lege kantoorgebouwen worden omgebouwd naar appartementen omdat er woningnood is. Laat eigenaren van een recreatiewoning zonder verhuurplicht daar permanent in wonen. Ideaal voor senioren en starters. Worden al die parken die verpauperen, omdat de vakantiewoningen onverkoopbaar zijn, weer opgeknapt.

Duurzaamheid voorop, dus (her-)gebruiken wat er is in plaats van maar doorbouwen voor leegstand.

mevr. Wil Janssen,

Beekbergen