1335142
Wat U Zegt

Indammen bevolking noodzaak

Het serieuze werk in het formatieberaad begint; snel zal het tere punt ’schone milieu’ moeten worden aangesneden. Volgens Mario Verhees is de enige echte oplossing van de klimaatproblemen is het terugdringen van onze wereldbevolking. 

Nederland is een speldenknop op onze wereldbol, maar toch denken sommige politici daarin het tij te moeten keren. Zolang grote industriële landen daar gezamenlijk geen doorslaggevende maatregelen in nemen, is dat alles wat we hier doen eigenlijk maar ’een druppel op een gloeiende plaat’.

Maar de enige echte oplossing van deze problematiek is het terugdringen van onze wereldbevolking. Elke dag komen er 200.000 mensen bij, mensen die begrijpelijkerwijs allemaal zonder honger en in vrede en welvaart willen leven.

Vroeger zei iemand, als een gepassioneerde milieuactivist werkelijk zijn bijdrage hierin wil leveren, moet hij geen kinderen nemen. Ook hier in ons landje wordt het steeds drukker. In 1950 hadden we 10 miljoen landgenoten, in 1990 15 miljoen, en vorig jaar bereikten we de 17 miljoenste al, waarvoor veel natuur, stilte en rust heeft moeten plaatsmaken. Vroeger woonden ook velen langs rustige wegen, de laatste tientallen jaren hebben veel van deze wegen zich ontpopt tot racebanen. Daarom zullen we met het indammen van de wereldbevolking moeten beginnen.

Mario Verhees, Asten