Nieuws/Wat U Zegt
1345436426
Wat U Zegt

Brief 3 ’Rondkomen van AOW onmogelijk’

Leven van AOW en een klein pensioen is geen sinecure. Weer gaan de ouderen er niet op voorruit, alles is duurder geworden. Behoorlijk rondkomen van AOW en een klein pensioen is vrijwel ondoenlijk, aldus Sanra Bronkhorst.

Als je een afbetaald huis hebt, is het nog wel te doen maar als je maandelijks nog woonlasten moet ophoesten, is hete een karig inkomen. Tel daarbij op dat veel ouderen een echtscheiding hebben meegemaakt, en zij hun ex partner ook een deel van het pensioen moeten betalen.

Ook zijn veelal ziektekosten die chronisch zijn ervoor zorgen jaarlijks bijna 800,00 eigen risico voor een echtpaar. Misschien een idee deze te schrappen voor mensen dien AOW genieten.

Het is bekend dat het geld van de pensioenfondsen tegen de plinten op klotst, maar indexeren ho maar. Ook de AOW los zien van het minimum loon is gewoon onbeschoft.

De kosten van het gewone levensonderhoud zijn enorm gestegen, dus het is ernst om haast te maken de ouderen ruim te compenseren, maak gebruik van een voet 30.000 belasting vrij dat zou veel ouderen al helpen.

Sandra Bronkhorst,

Dros Haarlem