1349296
Wat U Zegt

Rust en orde bij de politie noodzakelijk

Bij de politie hebben 'stempelmanagers' de leiding die lege ballonnen oplaten, zegt P. Wouters.

Hij schrijft:

Je moet met de tijd meegaan maar veel bedrijven en organisaties hebben last van dure ’stempelmanagers’.

Managers die hun eigen naam geschiedkundig willen koppelen aan grote veranderingen. In plaats van rust en orde te handhaven, laten ze lege ballonnen op, zoals nu het deels invorderen van wapens bij de politie terwijl de buitenwereld er steeds meer en makkelijker aan kan komen en ermee rond schiet. Uiteraard levert dat onrust op binnen deze organisatie.

Een slap optreden opgelegd door de bazen en justitie die zich vaak ook nog eens tegen de politie keert als deze wel eens hard optreedt. Wat het publiek nog van de politie ziet, is het dagelijks spannen van kilometers rood/witte linten nadat het ergens weer fout is gegaan.

Ook het oplossen van de topmisdaad zoals een bon voor jeugdarbeid bij André Rieu haalt de voorpagina. Maar dat is een grote makkelijke te vangen rijke boef in de ogen van justitie.

Zorg voor rust, stabiliteit en aanzien van politie. Nu durven agenten niet hard op te treden uit angst een te harde klap uit te delen en tegenover dure advocaten later te moeten uitleggen dat hun justitiebaas ze dat ooit opdroeg. Geef criminaliteit een vinger en ze trekken de hele sterke arm naar zich toe.

P. Wouters, Best