Nieuws/Wat U Zegt
1350168148
Wat U Zegt

’Volg Franse aanpak radicale islam’

Frankrijk neemt na de brute moord op leraar Samuel Paty harde maatregelen om de radicale islam aan te pakken. Dat zou Nederland ook moeten doen, vindt Jan Pronk.

In Frankrijk lijkt men na de onthoofding van leraar Samuel Paty in een voorstad van Parijs nu echt klaar met de terroristische aanslagen door moslims. Tienduizenden mensen gingen de straat op om Paty te gedenken.

President Macron had niet lang nodig om deze afschuwelijke moord een islamitische terreuraanslag te noemen en de Parijse politie schoot de dader, zoals ondertussen toch wel gebruikelijk in Frankrijk, onmiddellijk dood.

In Nederland worden dergelijke moordaanslagen nog wel eens, volkomen ten onrechte, aan een verwarde man toegeschreven. In Frankrijk komt men wel snel tot de juiste conclusie en noemt men man en paard.

Daarnaast wil Frankrijk een aantal organisaties verbieden die in hun ogen vijanden van de republiek zijn. Ook komt er een onderzoek naar mensen die de aanslag toejuichen.

Deze aanslagen beperken de vrijheid van meningsuiting en ondermijnen daarmee de basisprincipes van democratie en rechtsstaat.

Frankrijk neemt absoluut de goede stappen om deze terreur bij de basis aan te pakken. Laat andere Westerse landen, waaronder Nederland, hieraan een voorbeeld nemen.

Jan Pronk,

Beverwijk