Nieuws/Wat U Zegt
1354242
Wat U Zegt

Brief 2

’Illusie is vervlogen’

De formatie is als een nachtkaars uitgegaan. Het is Tjeenk Willink niet gelukt om de partijen dichter bij elkaar te brengen. GroenLinks-leider Klaver toonde ook ditmaal zijn ware gezicht. Dat van Judas!

Die deed het tenminste nog voor wat zilverlingen. Wat Klaver bezielde weet niemand. De formatie ging de goede kant op. Eindelijk zou je denken. Maar toch kwam Klaver terug op zijn eerder gedane afspraak. Niemand had dat nog verwacht. Hij durfde de regeringsverantwoordelijkheid uiteindelijk toch niet aan. Een leider dus met zwakke knieën. En grote teleurstelling veroorzakend bij zijn kiezers.

Veel mensen hebben op hem gestemd vanwege zijn charismatisch voorkomen en jeugdig elan. Een complete misrekening. De illusie is in rook opgegaan. Voor GroenLinks rest alleen nog de oppositie. En zelfs daar kunnen ze geen potten meer breken.

Onvoorstelbaar hoe slechts één persoon zo’n grote schade aan zijn partij kan aanbrengen. Maar wat dat betreft heeft hij de voorbeelden in zijn partij voor het oprapen.

Jan Muijs, Tilburg