Nieuws/Wat U Zegt
1358547902
Wat U Zegt

’Aanvragen asiel uit veilig land weren’

Roeloffina Koning heeft jarenlange werkervaring in de asielbranche en hoopte dat door de komst van Ankie Broekers-Knol als staatssecretaris Asiel en Migratie, er iets zou veranderen.

Helaas, de constatering nu is dat er bussen vol mensen uit Moldavië hier asiel komen aanvragen. Mensen die geen recht hebben op een asielaanvraag omdat ze uit een veilig land komen.

Door de achterstand bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst hebben deze mensen al snel recht op een aantal maanden bed, bad en brood voordat hun asielaanvraag wordt afgewezen. Daardoor verdwijnt grotendeels het draagvlak onder onze bevolking voor de echte asielzoeker, dit zijn mensen die door oorlog of andere zaken hier een veilig heenkomen zoeken. Mensen die geen grote mond hebben, mensen die geen diefstallen plegen, mensen die blij zijn met rust en vrede.

Er moet op korte termijn Europees worden geregeld dat een Europees land geen asielaanvraag in behandeling hoeft te nemen van mensen uit veilige landen, zoals onder andere Moldavië, Marokko, Algerije en Albanië.

Helaas moet elk land nu nog elke aanvraag in behandeling nemen.

Roeloffina Koning,

Dronten