1362830
Wat U Zegt

Nederlandse chauffeurs aannemen

Men zegt dat er geen Nederlandse schippers meer te vinden zijn en daarom trekt men personeel aan uit de Oostbloklanden. Dan vergelijken ze dit met de transportsector waar ook veel Oostblokkers achter het stuur zitten van Nederlandse transporteurs, maar dat is appels met peren vergelijken.

In Nederland zijn namelijk meer dan genoeg chauffeurs te vinden en anders wel makkelijk en snel op te leiden tot chauffeur in tegenstelling tot schippers. Veel Nederlandse chauffeurs zijn thuis op de bank beland omdat Oostblokkers voor veel minder dezelfde vrachtwagen van A naar B rijden.

De levensstandaard van Oostblokkers is heel anders; zij hokken met tig man tijdelijk samen in een appartement waardoor de woonlasten zeer laag zijn, sparen het geld op of sturen dit naar hun familie in het thuisland.

Dit geld wordt dus niet volledig in ons land uitgegeven en dat is niet goed voor onze economie, alleen daarom al zou men Nederlandse werknemers voor moeten laten gaan.

Het is wel van belang dat het aantrekkelijk gemaakt moet worden voor werkgevers om Nederlanders aan te nemen. Dat scheelt ook nog eens een uitkering voor de Nederlandse chauffeur die op de bank zit.

P. van Neck, Rotterdam