Nieuws/Wat U Zegt
1368098
Wat U Zegt

Lezersbrief

’Snellere aangifte vereist meer personeel’

Burgers moeten gegarandeerd binnen één dag aangifte kunnen doen bij de politie. Dat is wat het CDA wil en waarvoor deze partij zich sterk gaat maken. Een goede zaak, vindt Jan Muijs.

Het is frustrerend, dat slachtoffers niet direct hun verhaal kwijt kunnen bij de politie, maar slechts op afspraak. En dat is vaak pas na dagen of zelfs weken. Dat daarbij de aangiftebereidheid drastisch afneemt moge duidelijk zijn. Waardoor veel daders de dans ontspringen en de politie met cijfers naar buiten komt, dat het toch allemaal wel meevalt met de criminaliteit.

Als dit plan van het CDA handen en voeten krijgt, zal de politie bij de aangifte-balies behoorlijk moeten opschalen. De burger zal weer vaker aangifte doen als ze er weer van overtuigd zijn, dat het ook zin heeft. Dat kon vooral in de grote steden wel eens aanleiding zijn voor een dagelijkse stormloop op de politiebureaus.

Door het inzetten van voldoende personeel moet worden voorkomen dat mensen uren moeten wachten. Doet men dit niet dan spant de politie het paard nog steeds achter de wagen.

Jan Muijs, Tilburg