Nieuws/Wat U Zegt
1369223483
Wat U Zegt

Lezersbrief

’Rijbewijskeuring meteen naar CBR sturen’

Mijn rijbewijs verloopt op 30 maart 2020. Ik heb ruim voor die tijd de aanvraag ingediend. Pas op 5 november 2019 kreeg ik een ontvangsbevestiging van het CBR, vertelt Wim Knaap.

Op 31 januari 2020, ruim 3 maanden later dus, heeft het CBR mijn gezondheidsverklaring beoordeeld en geconcludeerd dat ik gekeurd moet worden. Iets dat ik en het CBR al van tevoren wisten. Het was allang bekend dat iedereen van 75+ altijd gekeurd moeten worden.

Waarom moet het bijna 3 maanden duren voordat het CBR met deze mededeling komt dat ik gekeurd moet worden. Volgens mij duurt het nog geen 5 minuten, voor een CBR-arts om vast te stellen dat iemand gekeurd moet worden.

Het zou beter zijn om niet te wachten op een melding door het CBR maar om je direct je laten keuren en deze formulieren meteen op te sturen naar het CBR. Dit levert een paar maanden tijdwinst op. CBR wordt wakker en doe hier je voordeel mee met dit voorstel.

De verwerkingstijd zal aanzienlijk korter worden. Nu hopen dat ik niet gestraft word en onderop de stapel terecht kom vanwege mij reactie.

Wim Knaap

Hoorn