Nieuws/Wat U Zegt
1383108374
Wat U Zegt

’Vis eten best betaalbaar’

Vlees eten met het argument dat vis zo duur is, wil er bij P. van Neck niet in. Vis is gezond en - in tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd - best betaalbaar.

Een briefschrijfster klaagt dat ze bijna 10 euro voor twee gebakken scholletjes moet betalen, terwijl het advies is om twee keer per week vis te eten (WUZ, 14/11).

Het klopt dat vis flink aan de prijs is, maar dat is vlees ook.

Het voedingsadvies is twee keer per week vis, waarvan een keer magere vis (bijv. kabeljauw, tilapia, pangasius) en een keer vette vis (haring, zalm, makreel). Een makreel op de markt kost rond de 3 euro en twee haringen zijn ook betaalbaar. Ook pangasius en tilapia zijn meestal ook niet al te duur.

Vind je dat nog niet haalbaar, doe dan als de oostblokkers; ga zelf je hengel uitgooien. Die vissen niet alleen onze vijvers leeg maar plukken ook alle paddenstoelen uit het bos.

P. van Neck, Rotterdam