Nieuws/Wat U Zegt
138865
Wat U Zegt

Lezersbrief

’Weerloze dieren de dupe’

Het bericht dat veel koeien een brand in hun stal niet overleefden, sneed H. van Leur door de ziel. Volgens de lezer is er een gebrek aan controle op naleving van dierenwelzijn.

Van Leur schrijft:

En weer is er een stal met dieren uitgebrand! En weer zijn de weerloze dieren de dupe! Vele koeien moesten worden afgemaakt. Ook was er asbest verwerkt in de stal. Heel veel van dit soort trieste berichten hebben al vaak in De Telegraaf gestaan Ook koeien die zomaar door de vloer van hun stal zakken en verdrinken in de beneden gelegen gierput. Je hoort er daarna nooit meer iets van.

Wanneer gaat er eens iets gedaan worden aan de veiligheid voor dieren? Hoe kan een stal zomaar in de fik vliegen? Is dat niet achterstallig onderhoud? En is het wel een drama voor de boer? Mensen die het financieel niet meer bolwerken nemen rare beslissingen. De verzekering betaalt wel uit?

En de EU wil maar meer en grotere stallen. Maar veiligheid van dieren staat niet op hun agenda. Veilige asbestloze gebouwen waar dieren worden ondergebracht! Met sprinklerinstallaties en een brandalarm. Ook beter controleren of het dierenwelzijn wel nageleefd wordt, want vaak lees ik over het verwaarlozen van vee door boeren. Dit soort berichten snijden mij echt door de ziel.