Nieuws/Wat U Zegt
1400600709
Wat U Zegt

’Geef oudere kans op de arbeidsmarkt’

Eindelijk een helder stuk over de positieve kanten van het aannemen van een 55-plusser (De Kwestie, 30/8), vindt Ingrid Noorlander-Heetsveld. Het opniestuk van Lotte Brinkhof en Richard Ridderinkhof zou verplichte kost moeten zijn onder recruiters.

Als 76- jarige en sinds 2011 officieel AOW-pensioengerechtigde kan ik erover mee praten. Ik wilde niet met ’pensioen’ en heb na 2011 dan ook gesolliciteerd op werk waar ik belangstelling voor had. En het leverde uiteindelijk resultaat op, ik werd aangenomen!

In die tijd woonde ik ook sessies bij bij uitzendbureaus voor oudere werkzoekenden, waarbij heel veel capabele mensen zonder werk zaten die zich een slag in de rondte solliciteerden zonder resultaat. Die zich nog wilden inzetten, bijscholen, alles om weer aan ’t werk te mogen gaan.

Ik heb in de jaren na mijn gedwongen pensioen het werk kunnen doen wat ik altijd al had willen doen. Zelfs dit jaar nog heb ik gesollicteerd en ben aangenomen. Bij twee bedrijven zelfs, totaal verschillend. Maar wel werk naar mij hart en ervaring. Een groot compliment dan ook voor deze bedrijven die het aandurfden om met een oudere zee te gaan. Dus 55-plussers, geef nooit op.

Ingrid Noorlander-Heetveld