Nieuws/Wat U Zegt
1434982047
Wat U Zegt

’Gasloos nu een dure grap’

Problemen voor huishoudens met een warmtepomp, staan bij het kabinet op de radar, blijkt uit een Kamerbrief. Gasloos blijkt nu opeens een probleem, weet W. De Brouwer.

Iedereen begrijpt dat Den Haag niet iedereen voor 100 procent kan compenseren, daarvoor zijn de woonsituaties, inkomsten en gezinssamenstelling te divers.

Laat men de actuele salderingsregeling maar langer laten doorlopen, waarmee Den Haag voorkomt, dat mensen met een warmtepomp, alsnog in de problemen komen en de vraag naar warmtepompen zal afnemen of zelfs stopt!

Mensen met voldoende zonnepanelen dekken hun jaarlijks gebruik deels óf helemaal af en soms leveren ze ook nog een bijdrage aan de algehele stroomproductie. Hiervoor ontvangt men 6 tot 11 cent terwijl de overheid en energiebedrijven er de hoofdprijs voor vangen. Wil men voorkomen dat aanschaf en installatie van zonnepanelen en warmtepompen stagneert of zelfs stopt, is de meest voor de hand liggende oplossing om de huidige salderingsregeling langer aan te houden.

Dan rest enkel nog de meest kromme en onrechtvaardige post van allemaal, de koppeling van de groene en duurzaam opgewekte stroom aan de gasprijs. Er wordt géén kuub gas verbruikt voor de opwekking en toch moet men de hoofdprijs betalen.

Vanwaar dan deze kromme en onterechte koppeling, die enkel bedoeld lijkt, om zo de staatskas op gemakkelijke en’ slinkse’ wijze te blijven spekken! Door deze koppeling los te laten, zal de stroomprijs flink kunnen zakken! Waarom horen we nagenoeg niemand over deze meest voor de hand liggende oplossingen?

W. De Brouwer, Haelen