Nieuws/Wat U Zegt
1450240264
Wat U Zegt

’Juist nu is er behoefte om boek te lenen’

De openbare bibliotheek heeft als primaire taak boeken uit te lenen. Nu zijn vanwege het coronavirus alle filialen onmiddellijk gesloten. Ik vind dit een te gemakkelijke oplossing. Juist nu is er behoefte aan boeken!

Ouderen, kinderen en alle anderen die gedwongen thuiszitten en graag lezen, zouden boeken moeten kunnen lenen. Uiteraard zonder gevaar voor bibliotheekmedewerkers en leners. Hoe gemakkelijk kan dit worden opgelost! Vroeger selecteerde men uit de papieren catalogus het boek dat men wilde lenen. Achter de balie overhandigde de medewerker het gekozen boek.

Nu is dat door de digitalisering veel eenvoudiger geworden. Men kan het boek thuis aanvragen en dan kan het door een bibliotheekmedewerker klaargelegd worden om af te halen.

Er gaat terecht heel veel geld naar de bibliotheken, maar door ze nu dan zomaar te sluiten en alleen e-boeken uit te lenen, wordt een groot aantal mensen tekort gedaan.

Hierbij een oproep: laat zien dat de openbare bibliotheken er ook zijn in moeilijke tijden en open de bibliotheken om de aangevraagde boeken aan de balie uit te geven.

Wilfried Driehuis,

Utrecht