Nieuws/Wat U Zegt
1451170211
Wat U Zegt

’Veiligelanders meteen terugsturen’

De stroom aan veiligelanders die hier (kansloos) asiel komen aanvragen, levert veel problemen op. Dit gaat ten koste van échte asielzoekers, aldus Jan Muis. Dat kan zo niet langer, zegt hij.

De laatste maanden wordt ons land overspoeld met asielzoekers. De druk op de asielketen stijgt en het levert steeds meer problemen op om al die mensen onder dak te krijgen, omdat veel gemeenten dreigen de asielopvang te beëindigen vanwege de steeds meer toenemende overlast die ze veroorzaken.

Die overlast wordt grotendeels veroorzaakt door asielzoekers uit veilige landen die geen enkele kans hebben op een verblijfsvergunning. Tóch moeten al die kansloze aanvragen behandeld worden en een kostbare én een langdurige rechtsgang doorlopen eer ze uitgeprocedeerd zijn. Een hopeloos gebeuren die ten koste gaat van échte asielzoekers.

Het is zelfs zo erg, dat als bijvoorbeeld een rasechte Belg een aanvraag indient, deze de gehele procedure in ons land mag afwachten, compleet met opvang. Dit kan zo natuurlijk niet langer.

De oplossing is simpel. Benoem de veilige landen en neem geen enkele aanvraag uit deze landen meer in behandeling. En trek je niks aan van protesten van al die advokaten die daar een dikbelegde boterham aan overhouden en puur voor eigen parochie preken. Nederland als luilekkerland. Dat moet nu eindelijk maar eens afgelopen zijn!

Jan Muijs, Tilburg