1482783
Wat U Zegt

Brievencompetitie

’In pakweg 50 jaar niets veranderd’

Er zou meer hoogbouw in Amsterdam moeten verrijzen om het woningtekort op te lossen. Cathy Stam-Gestman heeft zelf haar twijfels of dit alleen de oplossing zou zijn. Ze schrijft: Ik ben geboren in 1958 in Australië en kwam met mijn ouders en zusje in 1959 naar Amsterdam Toen was het tekort al schrikbarend en waren er pakweg 7 miljoen mensen minder!

Het was een grote fout om verzorgingshuizen te sluiten waardoor veel mensen die vaak alleen zijn een woning bezet houden en ook nog eens vereenzamen. Maak het mogelijk om recreatiewoningen permanent te mogen bewonen, stop met sociale huurwoningen te verkopen en ga streng controleren op al die woningen die verhuurd worden aan toeristen.

In pakweg 50 jaar is er niets veranderd en is het probleem alleen maar erger geworden, buiten het feit dat mensen vaak worden afgewezen voor een hypotheek die minder kost dan ee zgn middensegment huurwoning waarvan de huren 900 euro of meer bedragen!

Wonen is een nood, de norm was een derde van je inkomen, dat geldt allang niet meer, voor velen is dat de helft of meer geworden en niet meer op te brengen. Het is een asociaal beleid wat dringend veranderd moet worden!

Cathy Stam-Gestman, Purmerend

STEM op deze brief

Of op een van de andere brieven: