Nieuws/Wat U Zegt
156272073
Wat U Zegt

Lezersbrief

Stadsfestival treft buurt en natuur

Amsterdam gaat evenementen (festivals) evalueren. Iedereen mag zijn/haar mening geven (voor 23 oktober). Maar wie denkt dat de festivals weggestemd kunnen worden, komt bedrogen uit, stelt Astrid Roijen.

Er vinden enkel kleine aanpassingen plaats, bijvoorbeeld het geluid: de hoeveelheid decibel zal misschien van 85 naar 80 gaan- een gotspe. Dit zet echt geen zoden aan de dijk. Ongetwijfeld zijn er veel, met name jongeren die de festivals geweldig vinden. Omwonenden zijn hier veelal minder over te spreken. De festivals vinden in een natuurgebied/park plaats, met als gevolg dat de natuur geruïneerd wordt. De parken zijn weken niet toegankelijk want er vindt opbouw plaats, dan 2 festivaldagen en vervolgens de afbouw. Er zijn meerdere festivals per jaar. Tel uit je winst.

Over geluidsoverlast klagen heeft geen zin, er worden metingen verricht en die zijn altijd binnen de door de gemeente gestelde norm. De aanvaardbare norm van omwonenden ligt veel lager. Ook op milieugebied zijn festivals niet goed; er wordt gebruik gemaakt van dieselaggregaten en veel bezoekers slikken xtc. We weten dat chemisch afval daarvan illegaal in de natuur belandt.

Astrid Roijen,

Amsterdam