157832
Wat U Zegt

Goede keuzes bij klimaatverandering

We maken bepaalde keuzes om klimaatverandering tegen te gaan, terwijl de mens klimaatverandering niet kan stoppen, stelt R. van Dijk uit Klundert

De lezer schrijft:

Al eeuwen verandert het klimaat regelmatig, dit heeft niets met de mensheid te maken. In vroegere tijden produceerden mensen geen broeikasgassen en toch veranderde het klimaat regelmatig drastisch. Zo heftig dat de zeespiegel wel 120 meter lager lag, ooit was het mogelijk om over land naar Engeland te lopen. Daar zijn bewijzen voor.

Ook de woestijn Sahara was vruchtbaar landbouwgebied en de VS was bedekt met een meters dikke ijskap. Nu niet voor te stellen. De natuurkrachten zijn machtig en laten zich niet dwingen en gaan hun eigen weg. Daar heeft de mens weinig invloed op.

Wereldwijd worden er momenteel honderden miljarden besteed aan het terugdringen van allerlei gassen, terwijl het effect minimaal is op het klimaat dat toch wel verandert. In de VS gaat men onder leiding van Trump weer kolencentrales openen, terwijl wij onze kolencentrales sluiten. Pure kapitaalvernietiging. Ook in Azië neemt men het niet zo nauw.

Het zou beter zijn deze honderden miljarden te besteden aan bescherming tegen natuurrampen, nu de opwarming van de aarde bezig is, dit heeft veel meer effect. Je kunt je geld maar een keer uitgeven, daarom moeten goede keuzes gemaakt worden.