Nieuws/Wat U Zegt
1596069492
Wat U Zegt

Als werknemer zich gewaardeerd voelt, zal hij blijven

Uitslag Stelling: ’De bal ligt bij werkgever’

Werkenden bewegen zich steeds flexibeler op de arbeidsmarkt. Dat 1 op de 5 werknemers in ons land het afgelopen jaar van werkgever veranderde, zorgt voor wisselende reacties onder de deelnemers aan de Stelling van de Dag.

Iets meer dan de helft vindt het massale jobhoppen niet zorgelijk, maar 42% geeft aan zich wel zorgen te maken over de groeiende vrijblijvendheid op de arbeidsmarkt.

„Er is totaal geen binding meer met werkgevers”, klinkt het bij degenen die het eens zijn met de stelling. „De jonge generatie werknemers denkt alleen maar aan zichzelf en mist het inzicht dat nodig is voor een toekomstplanning. Arbeidsethos is vaak ver te zoeken”, klaagt iemand.

„Helaas weten velen niet meer wat hard werken is en beroepen zich steeds vaker op hun zogenaamde 'rechten', maar vergeten ze dat ze ook plichten hebben. Als het deze mensen niet meer bevalt stappen ze voor een paar tientjes extra over naar een andere werkgever”, meent een ander.

Volgens meerdere respondenten levert langere tijd bij één werkgever blijven veel voordelen op. „Jobhoppen lijkt leuk en is vaak lucratief op korte termijn, maar je bouwt geen kennis en ervaring op en voor een groot aantal functies is dat bepalend voor succes”, reageert iemand.

Veel tegenstanders van de stelling vinden echter dat vluchtigheid op de arbeidsmarkt niet alleen werknemers aan is te rekenen. Volgens hen spelen werkgevers op dit gebied een leidende rol. „Als de werknemer zich gehoord en gewaardeerd voelt zal hij blijven. Maar wanneer een werkgever zo voordelig mogelijk uit wil zijn met personeel, zal er ook geen loyaliteit zijn.”

Een respondent schrijft: „De tijd dat werkgevers keihard zeiden: ‘voor jou 10 anderen’, is voorbij. Misschien moeten die werkgevers zich eens achter de oren krabben en hun houding veranderen door middel van waardering voor hun werknemers in wat voor vorm dan ook”.

Volgens veel stellingdeelnemers is de huidige flexibele arbeidsmarkt een teken van deze tijd. 89% ziet een verandering in de manier waarop mensen naar hun werk kijken. „Vier dagen arbeid, veel thuiswerken en breed ervaring opdoen. Dat houd je scherp en enthousiast. En dan kun je nog steeds enorm loyaal zijn naar het bedrijf waar je werkt”, vindt iemand.

Het merendeel van de respondenten gelooft dat de coronacrisis de arbeidsmarkt voorgoed heeft veranderd. Een reactie: „Als corona ons (de werknemers) één ding heeft geleerd is het dat thuiswerken echt uitstekend kan en dit ons de meeste vrijheid en balans biedt tussen werk en privé.”

Dat werknemers steeds meer belang lijken te hechten aan een goede werk-privé balans juichen de meeste stellingdeelnemers (77%) toe. „Natuurlijk is baanzekerheid op een bepaald moment belangrijk. Maar je werkt om te leven, je leeft niet om te werken. Je moet ook nog je kinderen opvoeden en dat kan niet als je geen tijd voor ze hebt”, licht iemand toe.

En wisseling in het werknemersbestand kan bedrijven ook goed doen, ziet een respondent: „Lang bij een werkgever blijven kan goed zijn, maar het kan ook luiheid veroorzaken. Nieuwe dingen blijven leren maakt iemand allround. Ook hebben mensen die nieuw komen in een bedrijf weer nieuwe inzichten en kan dit een bedrijf helpen om te verbeteren.”