Nieuws/Wat U Zegt
1645178
Wat U Zegt

’Populisme na afwijzen waarden’

Minister Ollongren

Minister Ollongren

Wat jammer dat minister Ollongren in haar overigens prachtige Ien Dales-lezing een politiek beladen paraaf toevoegde waarin zij het populisme als bedreiging ziet van het fundament van onze samenleving en wijlen Pim Fortuyn, Geert Wilders en Thierry Baudet daarvan de schuld geeft.

Minister Ollongren

Minister Ollongren

Zonder deze paraaf zou de voordracht van Ollongren zo goed hebben kunnen dienen als verplichte kost op scholen, voor nieuwkomers, maar ook voor volwassen Nederlanders als ’opfrisser’.

Wat zij, en velen met haar, ’populisme’ noemen is uiteindelijk gevoed door het feit dat er groeperingen zijn die onze basiswetten en basisrechten willen torpederen.

Het ’volk’ zag en ziet dit gebeuren en voelt zich juist daardoor bedreigd en gekwetst in zijn basiswaarden. Het uiten van dit gevoel van aantasting van haar waarden is als waarschuwing richting politiek/overheid gebracht, maar met name door politici en overheid jarenlang onderkend en ontkend.

Het is nu wel heel gemakkelijk van minister Ollongren om Pim Fortuyn, Geert Wilders en Thierry Baudet de schuld te geven van onverdraagzaamheid, discriminatie enz. van en door Nederlanders.

Danny Disma,

Zuid-Scharwoude